foreis
Γνωρίστε του συμμετέχοντες φορείς

Φορείς του Έργου EBTAP


ΦΟΡΕΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ Β. ΤΣΑΚΤΣΑΡΛΗΣ - Ε. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΦΟΡΕΑ: ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ Α.Ε.

ΔΗΜΟΣ: ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΘΕΝΗΣ

ΟΔΟΣ: ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙ 0

ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΟΣ: 64008

ΠΟΛΗ: ΚΑΒΑΛΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 25920 44974

FAX: 25920 44975

website: http://www.bibliachora.gr

e-mail: ktima@bibliachora.gr

e-mail: economidou@bibliachora.gr

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου ΄Ορους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Οι δημιουργοί του, οι οινολόγοι Βασίλης Τσακτσαρλής και Βαγγέλης Γεροβασιλείου, εγκατέστησαν εκεί το 1998 έναν αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, που σήμερα έχει έκταση 350 στρέμματα. Μέσα στον αμπελώνα βρίσκεται το σύγχρονο οινοποιείο, στο οποίο παράγονται τα κρασιά του Κτήματος. Η φιλοσοφία του εστιάζει στην παραγωγή εκλεκτής ποιότηταςοίνων, που φέρουν τη σφραγίδα του οικοσυστήματος του Παγγαίου και εκφράζουν τη μοναδικότητά του. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η καλλιέργεια στον αμπελώνα και η οινοποίηση γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία και συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία. Σήμερα το Κτήμα Βιβλία Χώρα απασχολεί συνολικά 47 εργαζόμενους: 30 εργάτες, 5 υπαλλήλους – τεχνικό προσωπικό, 1 οινολόγο, 1 χημικό, 2 γεωπόνους, 1 λογίστρια και 7 υπαλλήλους γραφείου.

ΦΟΡΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΦΟΡΕΑ: ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Α.Ε.

ΔΗΜΟΣ: ΔΟΞΑΤΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΟΞΑΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΔΟΣ: ΑΓΟΡΑ 0

ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΟΣ: 66032

ΠΟΛΗ: ΔΡΑΜΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 25210 82049

FAX: 25210 82047

website: http://www.chateau-lazaridi.com

e-mail: info@nicolazaridi.gr

e-mail: hdimitriou@nicolazaridi.gr

Η NICO LAZARIDI είναι η πρώτη οινοποιητική εταιρία που ιδρύθηκε στον Νομό Δράμας το 1987 από το Νίκο Λαζαρίδη. Η αμπελοοινική παράδοση του τόπου αναβιώνει και τα κρασιά με την ετικέτα Château Nico Lazaridi κερδίζουν πολύ γρήγορα το οινόφιλο κοινό. Είναι εξάλλου ευρύτερα αναγνωρισμένο το γεγονός ότι είμαστε οι πρωτεργάτες στην δημιουργία μιας ολόκληρης οινοποιητικής περιοχής. Το 2000, ένας νέος αμπελώνας, το καινούριο οινοποιείο ΜΑΚΕΔΩΝ στην Καβάλα- στις παρυφές του Παγγαίου Όρους, και νέες ετικέτες που δημιουργούν μοντέρνα κρασιά ποιότητας διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες της εταιρίας. Μέσα από αυτή την προσπάθεια αναδείξαμε το πλούσιο δυναμικό της περιοχής σε ότι αφορά τους αμπελώνες, αναδείξαμε ικανά στελέχη που δημιούργησαν σπουδαία προϊόντα, ενώ μέσα από την συνύπαρξη των έργων τέχνης εντός του οινοποιείου, μεταφέραμε το μήνυμα ότι το κρασί είναι προϊόν αγάπης, σεβασμού και μακροχρόνιας προσπάθειας. Σήμερα η εταιρία παράγει περίπου 800.000 φιάλες το χρόνο εκ των οποίων σχεδόν το 30% εξάγεται σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές. Κύριοι στόχοι μας είναι η δημιουργία κρασιών ανώτερης ποιότητας, η ανάπτυξη και ανάδειξη του μακεδονικού αμπελώνα και η σταθερή καταξίωσή μας στον παγκόσμιο οινικό χώρο.

ΦΟΡΕΑΣ ΤΕΙ ΑΜΘ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΦΟΡΕΑ: ΕΛΚΕ ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ: ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΟΔΟΣ: Άγιος Λουκάς 0

ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΟΣ: 65404

ΠΟΛΗ: Καβάλα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2510 462320

FAX: 2510 462348

website: http://www.teikav.edu.gr/

e-mail: vgkabs@teiemt.gr

Το θεσμοθετημένο εργαστήριο ΑΜΑ (Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου με Μηχανές) βρίσκεται στο ισόγειο της φοιτητικής εστίας ΦΕ1 στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) στον Άγιο Λουκά στην Καβάλα. Πεδίο ενδιαφερόντων του εργαστηρίου: Μηχανές, υλοποιημένες είτε σε υλικό είτε σε λογισμικό, με τις οποίες αλληλεπιδρά ο άνθρωπος αυξάνονται συνεχώς τόσο σε πλήθος όσο και σε πολυπλοκότητα· για παράδειγμα, οι προαναφερθείσες μηχανές περιλαμβάνουν συσκευές επικοινωνίας, υπολογιστές, ρομπότ, λογισμικό εξυπηρέτησης πελατών, κ.α. Το εργαστήριο αποσκοπεί στη μελέτη, ανάλυση και σχεδίαση υλικού και λογισμικού που να επιτρέπει την απρόσκοπτη συνεργασία ανθρώπων με μηχανές.

ΦΟΡΕΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΦΟΡΕΑ: ΕΛΚΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ: ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΟΔΟΣ: Άγιος Λουκάς 0

ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΟΣ: 66032

ΠΟΛΗ: ΚΑΒΑΛΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2510 462320

FAX: 2510 462348

website: http://www.teikav.edu.gr/

e-mail: oinolog@telemt.gr

Το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών λειτουργεί στη Δράμα από το 2009. Το τμήμα εκπαιδεύει υψηλού επιπέδου στελέχη, που θα αποκτήσουν τις ποιοτικά και ποσοτικά απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς, που αφορά κυρίως την παραγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία των σταφυλιών και των άλλων πρώτων υλών γεωργικής προέλευσης.Ειδικότερα οι φοιτητές του Τμήματος εκπαιδεύονται στην καλλιέργεια της αμπέλου, την επεξεργασία πρώτων υλών των γεωργικών προϊόντων που μπορούν να υποστούν αλκοολική ζύμωση, καθώς και των προϊόντων απόσταξης των ζυμώσεων αυτών για την παραγωγή οίνου και ποτών. Επίσης στην ανάλυση των παραπάνω προϊόντων καθώς επίσης και στην εμπορία όλων των παραπάνω προϊόντων. Επιπλέον οι φοιτητές εκπαιδεύονται στην οργάνωση και διαχείριση οινοποιητικών και πιστοποιητικών μονάδων. Το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών διαθέτει στις εγκαταστάσεις του οινοποιείο, ενώ έχει και 5 εργαστήρια ονομαστικά: Εργαστήριο Καλλιέργειας της Αμπέλου, Χημείας, Μικροβιολογίας, Βιολογίας, Εδαφολογίας, ενώ διαθέτει και 1 πειραματικό αμπελώνα. Η έρευνα του τμήματος αναφέρεται στα αντικείμενα καθώς και στο Μάρκετινγκ των προϊόντων οίνου. Αυτή τη στιγμή το Τμήμα υλοποιεί το πρόγραμμα wine lab σε συνεργασία με πανεπιστήμια από 4 χώρες και αντίστοιχες οινοποιίες με στόχο την παράγωγη νέων οινικών προϊόντων και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τους εργαζόμενους στα οινοποιεία.

ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ Α.Ε.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΦΟΡΕΑ: ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ

ΔΗΜΟΣ: ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΩΝ

ΟΔΟΣ: ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΑ 0

ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΟΣ: 65403

ΠΟΛΗ: 66200

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 25210 58300

FAX: 25210 58310

website: www.ktima-pavlidis.gr

e-mail: info@ktima-pavlidis.gr

Κύριος στόχος του Κτήματος Παυλίδη είναι η παραγωγή εκλεκτών οίνων. Η διάθεση στον καταναλωτή ποιοτικών προϊόντων, αναγνωρίσιμων, με εκλεπτυσμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Για την επίτευξη των στόχων μας διαθέτουμε αμπελώνα 600 στρεμμάτων, ενώ υπάρχει η προοπτική συστηματικής επέκτασής τους με βασικό σκοπό την κάλυψη της παραγωγής μας από ιδιόκτητα αμπέλια, έτσι ώστε η ποιότητα της πρώτης ύλης να είναι πλήρως ελεγχόμενη. Στους αμπελώνες μας καλλιεργούνται ελληνικές κ διεθνείς ποικιλίες, γνωστές αλλά και λιγότερο διαδεδομένες, επιδιώκοντας πάντα, να φέρουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εδαφών (terroir) που από την αρχαιότητα μέχρι και τη νεότερη Ελλάδα, είχαν επιλεχθεί από τους προγόνους μας για την εγκατάσταση των αμπέλων τους.

ΦΟΡΕΑΣ EUROACTION

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΦΟΡΕΑ: EUROACTION

ΔΗΜΟΣ: Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ-ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 5ου ΔΗΜ ΔΙΑΜΕΡ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΔΟΣ: Βασ. Όλγας 281 & Κύμης 8

ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΟΣ: 54655

ΠΟΛΗ: Θεσσαλονίκη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310 425371

FAX: 2310425372

website: www.euroaction.gr

e-mail: info@euroaction.gr

e-mail: nikosb@euroaction.gr

Η εταιρεία EUROACTION A.E. δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής υπηρεσιών καινοτομίας και ανάπτυξης σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καλύπτοντας τις ανάγκες, αντιμετωπίζοντας προβλήματα που απαιτούν λύσεις αλλά και αναπτύσσοντας συνέργειες και υποδεικνύοντας αναπτυξιακές προτεραιότητες με γνώμονα τη μελλοντική τους αξιοποίηση. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση ολοκληρωμένων προτάσεων αναπτυξιακών έργων, στη σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων, στην εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας – βιωσιμότητας επενδυτικών προτάσεων, καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων. Παράλληλα, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης, εφαρμογής και υποστήριξης συστημάτων διαχείρισης, στρατηγικού σχεδιασμού και αξιοποίηση ανθρωπίνων πόρων καθώς και υπηρεσίες προβολής και δημοσιότητας. Η έδρα της εταιρείας EUROACTION Α.Ε βρίσκεται στο Κιλκίς, ενώ εδώ και οκτώ χρόνια διατηρεί υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, όπου έκτοτε αποτελεί τη βάση της διοίκησης της εταιρείας. Το 2015 η EUROACTION A.E. εγκαινίασε και το υποκατάστημά της στην Αθήνα. Βασικό συστατικό της επιτυχημένης πορείας και ανάπτυξης της EUROΑCTION Α.Ε. αποτελούν οι άνθρωποι της. Το στελεχιακό δυναμικό της αποτελείται από καταρτισμένους επιστήμονες με πολυετή εμπειρία στη συμβουλευτική επιχειρήσεων και φορέων αλλά και στη διαχείριση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και υλοποίηση επενδυτικών και ερευνητικών έργων. Το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών συμπληρώνει ένα δίκτυο με περισσότερους από 100 συνεργάτες που καλύπτει όλους τους επιστημονικούς τομείς και εκτείνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Η EUROACTION A.E. είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα ακόλουθα Διεθνή Πρότυπα: - ISO 9001:2008 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας - ISO 27001:2013 Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών - ISO 14001:2004 Σύστημα Διαχείρισης Περιβαλλοντικής Ασφάλειας - SA 8000:2008 Σύστημα Κοινωνικής Ευθύνης

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα

ΑΛΛΑΓΗ ΦΟΝΤΟΥ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ